معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد شهر هوشمند با بیان اینکه مطرح شدن شهر هوشمند به ۲۰ سال گذشته می‌رسد اعلام کرد که با تأخیر در توسعه روبرو هستیم و گام‌هایی که ۱۵ یا ۲۰ سال پیش باید برداشته می‌شد، به موقع انجام نشده است.


نصرالله جهانگرد

نصرالله جهانگرد معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات با بیان این که مطرح شدن موضوع شهر هوشمند و شهر الکترونیکی در کشور به ۲۰ سال پیش باز می‌گردد اعلام کرد: «شاهد سه دوره تحول در کشورمان بوده‌ایم که شامل گذر از آنالوگ به دیجیتال، گذر به شبکه‌های ATM و اکنون گذر به شبکه‌های IP هستیم.»

جهانگرد تأکید کرد: «مسئله‌ی مهم در موضوع توسعه‌ی فناوری اطلاعات در ایران این است که با تأخیر در توسعه روبرو هستیم و گام‌هایی که ۱۵  یا ۲۰ سال پیش باید برداشته می‌شد، به موقع انجام نشده است. این تأخیرها هزینه‌های بسیار بزرگی در سطح ملی به کشور تحمیل می‌کند.»

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این که هزار شهر در کشور به فناوری 3G مجهز شده و تا پایان سال آینده این شهرها به 4G نیز مجهز می‌شوند، توضیح داد: «باید ببینیم از این شبکه‌های 3G و 4G چه استفاده‌ای خواهیم کرد و برای استفاده از این فناوری آماده باشیم. متأسفانه توسعه در نظام ارتباطات ایران به صورت سینوسی بوده و بعد از حدود ۵ سال خیز و شتاب در کار، ناگهان با توقف روبرو می‌شویم.»

رئیس سازمان فناوری اطلاعات بیان کرد: «علت افت و خیز در توسعه‌ی IT این است که این موضوع به یک مطالبه‌ی عمومی تبدیل نشده است. در نتیجه وقتی یک مدیر علاقمند به این موضوع بر سر کار می‌آید توسعه اتفاق افتاده و با تغییر مدیر کار متوقف می‌شود.»

جهانگرد گفت: «پیش‌بینی‌ها می‌گوید تا ۳۰ سال آینده میانگین جمعیت شهرنشین دنیا به ۷۵ درصد می‌رسد، اما هم اکنون ۷۰ درصد جمعیت ایران در شهرها زندگی می‌کنند. البتهباید در نظر داشت که تقاضا برای توسعه‌ی فناوری اطلاعات در روستاها از شهرها بیشتر است؛ به ویژه روستاهایی که فاصله‌شان با مناطق شهری زیاد است به خوبی می‌دانند که از طریق اینترنت ‌می‌توانند کارهای خود را آسان‌تر و کم هزینه‌تر انجام دهند.»

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد: «هوشمندسازی شهرها می‌تواند کیفیت زندگی مردم را افزایش داده و هزینه‌های زندگی را کم کند. این در حالی است که اکنون اتلاف وقت و هزینه در نظام اداری ایران به خاطر بروکراسی موجود بسیار زیاد است.»

رئیس سازمان فناوری اطلاعات بیان کرد: «مذاکراتی با شورای عالی شهرسازی و وزارت مسکن و شهرسازی انجام داده‌ایم تا آیین‌نامه‌ای در حوزه‌ی شهر هوشمند تعریف کرده و حداقل‌ها را تعریف کنیم تا هر شهر با سلیقه خودش در این حوزه پیش نرود. در حوزه اینترنت اشیا‌ء هم کار را آغاز کرده‌ایم و به زودی پارک تخصصی این حوزه دایر می‌شود.»